Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
22.10.2008 14:08 - Падат листата, падат .....
Автор: innuendo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3914 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 22.10.2008 14:16


***
***

Мъглата се през утринна пътека разпилява.

Сред есенната шума се лайно не различава.
(народно творчество)


И е вярно. Хората са по-зле от кучетата в това отношение. Все ще се намери някой да се изходи във входа на блока или ще вземе да се изтропа по средата на пътеката в парка. Ама по тъмно. Щото по светло ще го е срам. То и затова е във входа. Има стени за подпиране и си е направо като кенеф. А на пътеката в гората? Ами защото е тъмно! Ако тръгне да броди встрани от пътеката, може да настъпи някое лайно случайно. Ей! Това е романтиката! Това е миризмата на любовта. Пръц. Не дай си боже някоя размечтана натура, в изблик на емоции, да се хвърли в шумата. Тогава ще страда с мисълта, че съвсем спокойно можеше и да не се хвърля точно там, точно в този ден. И ще се сърди на себе си. Все пак е доста трудно да се сърдиш на някой, който дори не си виждал. Може да е всеки.

Ох, как мразя така! Да ми откраднат нещо. Пустото нещо го преживявам веднага. Мисълта, че не мога да пребия крадеца е това, което ме побърква. Мисля го. Не мога да спя. Ей! Дори си представям как го млатя с новият си титаниев GSM, който е откраднал. Та нали затова съм го взел нечуплив. В крайна сметка откраднатото се оказва просто загубено. А след това даже намерено. Но битият - бит.

Най-ужасното свойство на нечупливите вещи е, че все не ви се отдава случай, да се уверите, че са такива. Виж чупливите винаги си проличават... точно когато се счупят. Не става бе! Мечтаете си случайно да ги изпуснете, за да се изкефите на здравината им. Не! Но не бихте ги изпуснали нарочно! Да не сте луди!? Може да се счупят.

Спомням си как един път изпуснах една стъклена чиния, която беше от много здраво стъкло. Падна на плочките и нищо. Брей! Викам си аз. Брей! И от изненада изпуснах ножа, който държах. Той на своя ред падна, със хубавата си, заоблена, метална дръжка, точно в средата на чинията. А чинията на свой ред каза - Пук! И стана на цветенце. Брей. Казах си аз. Брей. Ето как се чупело нечупливото!

А днес ме попитаха защо съм агресивен. Изведнъж пък трябвало причина да има! Ако си добър и кротък - "Остави го. Той е такъв. Добър и кротък!." Ако си агресивен - не може! Не може ли да си ме оставят агресивен? Не! Трябва да има причина. Е пък няма! Е добре де има! Навсякъде е пълно с ужасни хора! Американците имат много хубаво определение за такива хора. Full Of Shit! Като цяло всички имаме известно количество лайна у нас. Но някои имат вповече. Дори се опитват да те зариват с тях. Чак да ти се стори, че онези в първия абзац имат известна толерантност към околните. Тях поне не ги виждаш. Нали са в тъмното.

Ей! Как се завъртяха нещата!
А "лайно" нецензурна дума ли е?
Онова горе не е народно творчество...



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pseudevernia - Как да не е народно творчество онова ...
24.10.2008 00:10
Как да не е народно творчество онова горе, тоя дето го е писал не е ли от народа?
цитирай
2. koker - =)
24.10.2008 11:32
Мдам, пълно е с хора, които от своя страна са пълни с лайна, които пък щедро изливат връз' онези, които нямат достатъчно лайна. Но така пък има перфектен екскрементален баланс- накрая всички се оказваме с равно количество лайна! Е, как да не го обичаш тоя живот.

П.П. Думата "лайно" не е лоша. Щом не я е хванал моят вроден апарат за автоцензура :)
цитирай
3. viki11 - Лейно е обикновена дума от разго...
01.11.2008 21:11
Лейно е обикновена дума от разговорния ни език. :)
На крадците трябва да прощаваш. Започни от тези, на които е най-трудно да простиш. Иначе, ако забравим божествения план за мъничко, имам една позната, яко ги млати крадците. Ама ги и фаща. Че и тортата й държат, докато ги намлати. После си я взима. Така да се устроиш!
Голем кеф е да млатиш крадци. И аз съм млатила в автобуса. Супер удоволствие. След това си взех причастие. :)
цитирай
4. innuendo - Ха!
01.11.2008 21:19
И кой се почувства по-добре от това причастие?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: innuendo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 500611
Постинги: 111
Коментари: 1054
Гласове: 4192