Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
19.07.2008 23:04 - Голямото мерене на пишки...
Автор: innuendo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4605 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 25.12.2008 20:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Глобален к*р!!!" викаше един бивш колега, доволен, че и той има ръка върху нещо глобално. Казваше, че щом има глобализация и глобално затопляне, ред е и един к** да стане глобален. Така и той беше дал нещо на света. Все пак, като един българин от ТХ, това е негово задължение. Не може да се спори с такава логика.

София е събрала огромно количество дълбоки провинциалисти и се наслаждава на още по-разнообразното им качество от години. Аз съм пример. И къде, ако не в столицата, може се създаде атмосфера за всенародно премерване. Една национална арена, помещаваща борбата за надмощие между притежателите на пишки или/и силиконови цици. Тези притежатели и представители на съответните отбори носят характерни белези, свързани с местността в която са култивирани и гордостта, че това не е станало на никое друго място, а точно там. Ето ги и тях, подредени по дисциплини:

- Автомобилни състезатели: Всеки със собствена или служебна талига, и съответният номер отпред, и отзад. Номерът понякога подсказва и отборната му принадлежност, а ако не той, то акцентът му го издава на момента. Притежава точно определени бумаги в жабката и лепенки по предното и задното стъкло. Отпред "Винетка" - позволяваща му да излиза от населените места и да вдига 200 по "магистралите". Отзад "Бебе в колата" - уж служи за някакво напомняне, но не и за идиота с бебето в колата, който държи да го вдига с 200 по "магистралите". Затова и тази лепенка е удобно сложена на задното съкло, за да я вижда не той, а умрелия от скука съсед отзад в задръстването и да си мисли - "Много важно!". Съдията, а именно полицаят, винаги е педераст, а препятсвията винаги изскачат в най-неподходящия момент. Не се кара лесно кола в София и затова аз, говорещият багаж, се возя... и говоря.

- Мотоциклетисти: Особена категория хора, които се смятат са големи смелчаци и почитатели на силните усещания. Основното изискване към тези претенденти е да могат да карат бързо и да маневрират ловко между препятствия, както и да са облечени от глава до пети, и в най-големите жеги. Тъй като са малко и по-рядко се засичат по пътищата, те си правят редовен сбор на някое китно местенце, за да си ги премерят на спокойствие. Притежават бирени коремчета, огромни и лъскави глави, изкуствени гръбнаци и нерядко имат по един паразит от женски пол залепен за гърба. Тази категория е в пряка конкуренция с горната категория. Разлики - в градски условия се придвижват по-бързо, но по-рядко достигат дестинацията. Прилики - имат бирени коремчета. Не се кара лесно мотор в София и затова аз не карам, а само отварям вратата на колата, когато се приближи такъв - "За малко да го изпуснем тоя бе Жоре!"

- Спринтьори: Превозни средства в най-леката си и маневрена категория. Използват два крака за придвижване и смяна на посоката. Обикновенно се придвижват напреки на улиците и рядко се оглеждат. Тичат бързо или се влачат. Коронен номер - да изненадват някои от горе изброените. Друг коронен номер - да се правят, че не ги забелязват. Високо ниво на леталност при сблъсък. Най-опасната и неориентирана категория. Единствената дисциплина, която няма специален документ позволяващ придвижването, а би трябвало. Като съм такъв много мразим горните. Като се возя много мразим такива.
А стига толкова...


Тагове:   мерене,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - 53ha
20.07.2008 00:07
Уф бре, месТност се пише..месност значи нещо като изобилие от меса, месища , телесни козунаци...Тва с талигите ми ареса. Цял ден те дебна да го пуснеш тоя постинг:)))
цитирай
2. viki11 - Не съди. Казват мъдреците. А опитай ...
20.07.2008 00:28
Не съди. Казват мъдреците.
А опитай де
цитирай
3. анонимен - Rogue
20.07.2008 01:01
Ma Bat, lud si, we :o)
Ma az ne razbrah ne6to : ti kato si ot poslednite, mrazi6 gornite, kato si ot gornite, mrazi6 poslednite; tva ozna4ava li, 4e tvoqt globalen si smenq duljinata v zavisimost ot kategoriqta...?

Your Porcupine Tree 4ever :o)
цитирай
4. innuendo - Оправих местността.
20.07.2008 08:06
Всичко ли трябва да опитам? Това ме вкарва поне към 10-15% в гроба.
На колоездачите само и единствено им съчувствам, защото ги третират и като моторджии, и като пешеходци. И техните проценти са високи.
цитирай
5. анонимен - пълно е!
20.07.2008 13:01
Дори и бегъл поглед върху това как е организирано движението в Сф, води до страшния извод, че тук - в нашата любима стлица е пълно с непукисти...
''Кво от тва, чи кът мъ фанът със 110 км/ч по 'Вл. Вазов' ша мъ спрът?!? Гулям прас!!! Нали шъ мъ пусни посли тоя пиди**с?!! Ша му фърла там 20 кинта и няя проблеми....Ко кът колата не мои да спира - нали вари? Еб*л съм ги сичките...Аз си плащам. Няя проблеми..''
Дами и Господа, това ,което ви представих е само бегла част от гледната точка на типичния провинциалист от село, който не иска , не може и никога няма да се научи, как се живее в големия град. Те пият и карат, защото за тях това е нормално - нали и на село го правим и нищо не става... Те скачат на бой на невинния пешеходец или ругаят простата патка, бутаща детска количка , който само скромно им са припомнили, че са с някакво предимство на пешеходната пътека след като едва не са били сгазени , но за онзи тип провинциалисти , тези не трябва да са там изобщо... Те, същите тези хора минават като джигити на червено и ако не дай Боже се блъснете и ли им подсвирнете - рискувате много... Те, които са усилили чалгата от стереото и са свалили ВСИЧКИ прозорци на колата си до долу...и слушайки музика се блъскат в приближаващата линейка... Те.... Да продължавам ли?!
Аз не съм съвършен. Дори съм от провинцията... ;-)) Като се замисля, май всички сме от провинцията, но една част успяха с адаптацията , а други - не . Дарвин наистина е бил прав с теорията за естествения подбор и тези , които се опитаха да го уборят , нека дойдат в София...
Моля, поправете ме , ако някъде нещо греша.
;-)
цитирай
6. анонимен - Всички сте провинциалисти
20.07.2008 13:56
и това е прекрасно!
цитирай
7. анонимен - fi
24.07.2008 19:06
Голямото мерене на пишки...
makes a perfectly good sense
when you see it throgh the mating-market
point of view... we are all looking for the
the better half of/for ours...
or everybody wants to f**k the hottest piece
and there are not much differences here when
he/she is concerned as an Object
цитирай
8. eleni - след автомобилните състезатели
25.07.2008 20:50
обикновено подвиквам: "Не удължава!"

Опитите обаче упорито продължават. Някой ги е излъгал тези хора, че от високата скорост ще им стане по-голям...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: innuendo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 500475
Постинги: 111
Коментари: 1054
Гласове: 4192