Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
21.01.2008 16:45 - Не за бавно...
Автор: innuendo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2044 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 21.01.2008 17:35


Някъде между мързела и студа се събудих в една съботна утрин с отлежал махмурлук и нежелание за живот. Напълних раницата с непрани дрехи и се запътих към банята. Банята бе топла и мокра. Не ми се излизаше. Малко преди да припадна от глад, зе измъкнах мокър до кости и се заизкачвах към стаята си. Намокрих всичко по пътя си, дори и стените, защото се олюлях от изтощение. Някой се шмугна веднага след мен, отчетливо възмутен от продължителната ми баня и тресна капака. Реших, че е жена. Реших, че е на зор.

Какво правих предишната вечер... Знам ли... Нищо особено. Бях на бира с двама, които мълчаха, докато бях наоколо и се караха, когато отидех до тоалетна. Любовта не прощава на никого. Опитах се да ям нещо от кухнята на проклетия "Биг Фелоу", колкото, за пореден път, да установя, че готвачът е бездарен. Не оставих бакшиш, а написах на сметката с големи, черни букви: "ГОТВАЧЪТ Е БЕЗДАРЕН", после я мушнах в менюто, като поздрав за следващите риби. Никога вече там.

Събота следобед. Наврях се в пълната маршрутка, с миризливата си раница и се хванах с две ръце. Някой слезе и се оказах най-подходящ за настаняване. Седнах зад шофьора, който караше с видима досада. До него бяха седнали двама мангали, които точеха лиги, докато оня си броеше парите. Единия имаше кръвоизлив в ретината от скорошен бой. Така и не гепиха нищо докато бях в маршрутката. Щеше да стане весело.

На касата за Благоевград стоеше онази мотористка, която съм засичал, с разни рокери, в разни заведения на село. Нямаше да ми върне един лев, затова аз и дадох такъв, а тя ми върна два. Автобусът беше пълен с някакви лигави и загорели тийнейджъри по двойки, съставени от хубави момичета и пъпчиви момчета. Едно от момичетата ми риташе седалката през цялото време, а аз се задоволих с ритане на съседите одпред. 168 часа, борсови новини и Судоку. Реших лесното, а трудното ми омръзна точно на изхода на София. Пилат, Юда и разпити в Москва. Един тлъст, черен котарак, ту се появяваше, ту изчезваше от прозореца, на апартамент 50. Абе цирк, пък и Благоевград се мерна на хоризонта.

Жега, слънце и мързел. Баба седеше до вратата на терасата и четеше вестник. Аз се нахвърлих да ям. Сарми, супа от кокошка, препечен хляб и един компот от ягоди. Надух се. Другите били на пазар. Върнаха се с пет торби и намръщената физиономия на баща ми. Сестра ми си беше купила нов телефон, а аз бях заел компютъра и не пусках никой да припари. Взирах се цял ден в една картинка. Накрая се ядосах на собствената си неграмотност и я претупах. Стана грозна.

Неделя сутрин. Гледах Д-р Хаус. Навря на един полицай термометър в ректума и го заеба така. После всички имаха проблеми. Изядох всичко сготвено и започнах да ям несготвените неща. Опуках пуканките. Изпих натуралния сок на сестра ми в хладилника и оставих празната опаковка вътре. Изядох един буркан кисели краставички, защото ги харесвам. Изчаках татко да си купи бира и му я изпих. После ме гледаше злобно, а аз го гледах замаяно. Гледах "Остин Пауърс и златният член" и се смях, като идиот. Гледах "Интервю с вампир" и се смях, като идиот. Не го догледах.

Неделя вечер. Напъхах си мокрите дрехи в раницата и си легнах.

Понеделник сутрин. В 5:00 станах с нежелание. Боцнах се на автогарата, колкото да установя, че още няма никой. Отидох за цигари. Нямаше GD, затова си купих Viceroy и се проклех наум. Тъкмо запалих и пред мен спря някакъв голф. Отвътре един униформен ме попита дали съм за София. Ми за София съм! Можел съм, да пътувам с него, на цената на билета. Евала! Ще му платя бензина и ще се возя без да мога да спя. Навих се. Оня събра някаква лелка, която междувременно беше дошла и тръгнахме. Тъпа мъгла. Тъп минцифай. Щеше да ни забие в някакъв камион, който пръскаше пътя с нещо мръсно. Освен това си беше сложил антирадар, който пищеше по вишките и светеше като дискотека. Заспах.

Събудих се в София. Слязох на Красно Село и хванах 102. Бутаница. Имах един лев в джоба и не ми се даваше за билет. Тъкмо се настаних в средата, до прозореца и се качиха съмнителни чичковци. На всяка врата по един. Така и не стигнаха до мене. То да имаше един редовен в тоя автобус. Нейсе. Всеки дупчи и се прави, че сега се е качил. Онези успяха да глобят някакви мангали и си слязоха почти доволни. Тъкмо се приготвих да слизам и се появи някакъв скрит агент. Гледам го, вади синьо елече и се репчи на някаква мадама. Оная го отряза и той си седна, за да чака последната спирка. Та аз си слязох културно и си отидох вкъщи. Свърших си важната работа в тоалетната. Казах на съквартиранта да не влиза поне половин час и отидох, да бачкам за тоя дето духа...



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. koker - =)
22.01.2008 10:32
Мрънкалник!
цитирай
2. maxfun - хъм
24.01.2008 16:14
благоевград е странен град със странни хора(все даркери-черни кожени якета), но видях кметът и реката. зиме е студено, лете е топло. Ще смениш ГД с Виктори Ултра.
цитирай
3. innuendo - Максич,
24.01.2008 16:25
ти врачка ли стана, що ли?
Зима ли беше, лето ли беше, главата много те болеше...
цитирай
4. maxfun - хъм::)
30.01.2008 15:48
не враачка, а бавачка")
цитирай
5. enjoylife - (:
05.03.2008 11:59
купи си автомобил, или колело. ама кефиш, де.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: innuendo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 500426
Постинги: 111
Коментари: 1054
Гласове: 4192