Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
19.06.2006 16:50 - ПроизВолни Мисли
Автор: innuendo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2760 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 20.02.2007 09:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Ето, седя си и си мисля, мисля си и си седя. Дори не знам с кое отдвете съм по-зает в момента. Мисля си за това което писах, за приятелите. Мисля си и за това че някой неща трябва да се оставят както са. Няма смисъл да се човъркат стари рани.

Слава богу, че отраснах сред побъркани хора. Иначе нямаше как да развия в себе си убеждението, че съм нормален. Не говоря за онези спорадично пияни, или другите перманентно побъркани съседи, с които няма как човек да не се сблъска. Същите които като дете ти се струват страшни или смешни, а с времето преставаш да ги забелязваш. С годините човек развива една избирателна пропуслкивост, която се свежда до дъгласадамското „нечий друг проблем”.

Ето пак се отплеснах, уж не говорех за тях. Говорех за приятелите, май. Да. Някой ще каже че странни хора се лепят за мен, друг ще каже че сам си ги избирам, трети ще отсъди родителски, че с какъвто се събереш такъв ставаш. Как попадах на най-странните типове. Да, сигурно съм ги избирал сам и то с конкурс. Не казвам че не съм особняк, дори ще се намерят хора да ви убеждават, че усилено ми хлопа дъската, а някои ще намекнат, че за цяло дюшеме става дума. Как обаче да се почувстваш луд, когато си заграден с особняци. И дали са луди или просто са пълни с неразрешими житейски проблеми. Смея да заявя, че пребивавайки в подобна среда, съм развил крайно нехайство по отношение на собствените си проблеми. Коства ми огромни усилия да си втълпя, че тези конкретни тегоби са мои.

Имах приятели които ме убеждаваха, че всеки човек има поне една дълбока тайна в себе си, която споделя с най-добрите си другари и така му олеква. Е тези бяха твърдо решени да разберат моята чрез кръстосани разпити. И когато нещата опряха до сълзи взех, че си измислих съкровена тайна, да ме оставят на мира. Дори не си спомням каква беше. Но преди това ми споделиха техните, та чак ме накараха да ги съжалявам. Сигурно затова днес проблемите ми се струват малко измислени.

 За това ли е приятелството. Да си преливаме проблеми. За да се хвърлят в кахъри група хора за неща, които не могат да бъдат променени. За да се обсъжда миналото и да се рови с кални ръце в него, вместо да се крои пъкленият план за бъдещето, било то и за едното ходене за риба. Не са ли, за да ходиш с тях да пиеш бира. Да се състезаваш с тях и те с тебе, и така да ставате по-добри. Да има на кой да удариш една псувня и да ти стане по-леко.  Да има кой да ти удари една псувня в отговор и да се развеселите от това.  Да има кой да ти лази по нервите, както само той умее, защото те познава, а ти да му изпиеш колата, а той да си дава вид на ядосан. Да му дадеш пари назаем и да не те е еня кода и дали ще ти ги върне. Да ти връща парите точно когато най ти трябват. Дори да вземе назаем, за да ти даде, пак назаем. Да се разбирате с един поглед. Да не се разбирате дори след дълги обяснения. Да се сърдите един на друг. Да си прощавате. Да си проваляте взаимно плановете. Да градите взаимно нови.

Какво като американски учени били установили, че хората се чувстват по-щастливи когато приятелите им имат и могат по-малко от тях. Е, дано важи само за америка. Даже съм сигурен, че важи само за тях. Гадове.

Брей от къде тругнах и до къде го докарах това мислене. Не ми обръщайте внимание. Оплаквам се. Поздрави!



Тагове:   мисли,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tin4e - моето мнение
19.06.2006 17:32
мерси , че вчера все пак ми остави малко кола за сутринта

4е щях да те утрепа

peace babo
цитирай
2. hijira - Ами "На Вуте да му е по-зле?"
19.06.2006 17:45
Нека мислим пространствено. Ти си един остров и строиш мостове до онези съседни островчета, които разпознаеш.
Идва едно земетресение (сори, шъ ставам строителен инженер) и разлюлява земята и всичко сътворено от теб изчезва в бездната. Оставаш сам. И до момента, в който можеш да се протегнеш навън пак, какво ще правиш?Ако нямаш потенциал- резерви- лошо!
Имаш една романтична представа за приятелството и това е най-доброто нещо.А за особняците- най е лесно да си нормален и да си вървиш по пътечката, но докато се намира някой да кривва от пътя :) де да знаеш- може да са боровинки, малинки или ягоди там встрани или стар римски път.
Ама иначе какво е това доверие на базата на скрити малки тайни. Баш сме в изнудване...
цитирай
3. innuendo - Май не ме разбра!
19.06.2006 18:10
Абе или аз не разбрах тебе или ти не разбра мене! Няма значение. Не мисля че нямам романтична представа за приятелството. Както и да е, не се доизказах по-горе. Нямам и намерение. Това са серия въпроси които ми минаха през главата. Вкусни ли са боровинките?
цитирай
4. анонимен - Боровинките или римския път ;)
28.06.2006 20:25
За първата част - "В един луд свят само лудите са нормални"

За втората - именно за това са приятелите, просто защото те са за всичко и всичко понякога. Романтичността не е порок, прагматичността също. Това е характер и зависи от темперамента. Много аналитично подходих.
цитирай
5. анонимен - am hijira
28.06.2006 22:39
Абе и аз една мацка ми писа нещо за мечти и ко беше там- пък темата беше "Аман от стереотипи жени или не ти свалям гаджето,бе".Тъй че ...то аз откъде тръгнах,къде стигнах и дали беше твое писание или коментар, по който си прехвърлих темата?
Съгласна съм, че не употребих точната дума, ама в момента ми бяга всичко. Не ща повече да се занимавам с тая диплома!
Айде,здраве и хлад!
цитирай
6. gazza - с(_)(_)>
09.07.2006 15:50
Поплачи си негърче!
/Жилмар към Пеле след току що спечелената световна купа през 1958/
цитирай
7. анонимен - lion1234
10.07.2006 15:13
Bravo za proizvolnite misli! Razbral si sa6tinata na priqtelst-
voto.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: innuendo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 500464
Постинги: 111
Коментари: 1054
Гласове: 4192