Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.06.2006 14:03 - Приятно ми е, Петък!
Автор: innuendo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2578 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 05.08.2008 09:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Може пък да съм роден в понеделник. Не знам. Нямам представа в кой ден от седмицата съм роден. Мисля, че трябва да обръщам повече внимание на такива неща. Човек никога не знае кога зад ъгъла на някоя тъмна уличка ще изскочи някой тъмен субект и ще изкрещи „Ей брато, ти в кои ден от седмицата си роден бе? Ейш, казвай бързо че……”. Обяснявай му после че не знаеш. Аз лично предпочитам да знам.

Та мисля си, има ли връзка денят от седмицата с характера на човека роден в този ден. Че какво ме инересува. Винаги когато се замисля за нещо такова и дяволчето ми казва „НЕ” или „Че кво те були!!!”. Може би това е причината, да не съм се интересувал до сега. Но обещавам, да поправа грешката си.

Сметнах на калкулатора, че съм преживял около 1176 понеделника, което важи и за останалите дни от седмицата. Е, може би без събота и неделя и половината петък т.е. днес, които би трябвало да са с 1 по малко – 1175 а петъка с Ѕ. Леле цепя секундата. Това умножено по 7 прави 8232. Приблизително толкова дни са минали от първото ми солово изпълнение в родилния дом. И не си спомням дори два, които поне с малко да си приличат, поне от тези които си спомням. За тези  последните подготвих списък с извинения:

-         Искам да се извиня официално на Мама за първите 4 години, които са ми тъмна Индия. Не мога да си представа дори терора, на който е била подложена, докато съм раздирал въздуха в автобуса, погълнат от поредното си солово изпълнение. Може заради ходенето пеша да е останала толкова слаба, красива и енергична и до ден днешен. И сигурно затова ме записа на хор. А иначе, казва че съм бил много добро и послушно бебе, че и умно даже. Какво друго да каже, като съм с една глава над нея. Спомена също, че още може да ми надвие. Не сме пробвали, пък и тя е въртуоз по отношение на емоционалното изнудване.

-         Също така, искам да се извиня и на Тате, за това че в същия този период съм редуцирал гръдната обиколка на Мама. Но все трябва да се яде нещо. Той не се сърди много. Поне така каза. Приятно му е да си спомня. Това не го е казвал, ама му личеше по физиономията. Бързо си обирам крушите в такива моменти. Ами за майка ми става дума, все пак. Нищо не искам да знам и нищо не чувам. Чорапа си обувам.

-         И не на последно място, искам да отправя искрени извинения към добрите си приятели, за безпаметните вечери, които сам си причиних. Добре де, знам, че винаги обещавам да не пия повече. И на Мама съм обещал даже, заради Тате и няколко мръсни чаршафа.

Отплеснах се.

Ставаше дума за дните от седмицата. Сигурен съм, че има много класификации на тема „Вашият характер според това кога сте роден”. Като в повечето случаи хората, които ги сътворяват използват собствените си асоциации по отношение на дните. Ето, аз работя 5 дни в седмицата и почивам в събота и неделя. За мен понеделникът е нежелан, нервен но и нов и оптимистичен. Вторникът е улегнал и спокоен. Срядата е уравновесена. Четвъртъкът е бавен и нереален. Петъкът нетърпелив и сприхав. Съботата непостоянна. Неделята блага и добра. Но какви са те според някой, който не работи, или работи но на други смени. Не знам, но знам, че ще са други. И пак се прокрадва оная мисъл - „Че кво те були!!!”.

Имам смътни спомени, че съм роден в сряда, или беше неделя, дали не беше петък, не мога да твърдя със сигурност дори, че не е четвъртък, а нищо чудно да е било вторник. Може пък и да съм роден в понеделник. Не знам. Сигурен съм, че е лесно да се провери. Ето българинът Атанас Атанасов за една минута може да ти каже 25 дати в кой ден от седмицата се падат, ако ще да са от преди 10 000 години. Пък аз само за една се кахъря. И то преди някакви си 24 години. Ще отида да го питам. Той ще знае. А къде ли живее? Благодаря ти батко Google.

Отивам. Чао.



Тагове:   петък,   Ми,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tin4e - ahmammama
09.06.2006 15:15
hm moje i da me nare4e6 na vsqka manja merudiq
ama tva naistina mi haresva


malko ne dorazbiram smisyla
ama tva e 6toto nqmam vreme da mislq
naposledyk
цитирай
2. innuendo - tin4e
09.06.2006 15:36
malko ne razbira6 smisyla za6toto az nqmam vreme da mislq naposledyk. Kogo zabluvdavam. To misleneto prosto ne mi e silna strana!
цитирай
3. анонимен - Ima lesno :)
09.06.2006 21:54
http://atilabs.hit.bg programata se kazva Z-info tam 6te nameri6 mnogo otgovori na tvoite terzaniq samo trqbva da si napi6e6 EGN-to
цитирай
4. innuendo - Благодяря!
12.06.2006 09:43
Това е! Питай и ще ти се отговори! Мерси за програмката.Ще разгледам и другите.
цитирай
5. ianiv - добре е понякога...
08.06.2007 14:06
...да препрочитаме разни неща. Бях забравила колко е хубав тоя постинг.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: innuendo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 503129
Постинги: 111
Коментари: 1054
Гласове: 4192